Back to top

"Els terrenys d'Hispània no estan contaminats"

L'Ajuntament ha presentat aquest dimecres el projecte de construcció del complex a tocar de la riera de Miró que inclou un aparcament, una seixantena de pisos de protecció oficial i un equipament municipal.

L'Ajuntament de Reus ha posat sobre la taula aquest dimecres les conclusions de l'Agència Catalana de Residus sobre els terrenys de l'antiga Hispània, on l'anterior govern va projectar la remodelació integral de la pastilla urbanística. Aleshores es van aixecar crítiques veïnals després que la CUP alertés d'informes interns del consistori que asseguraven que hi havia materials tòxics. Doncs bé, segons Daniel Marcos, regidor de Via Pública i també conseller delegat de l'empresa Reus Mobilitat i Serveis, "els terrenys de l'antiga Hispània no estan contaminats". 

Tot plegat ho ha dit Marcos en l'anunci oficial de l'Ajuntament de l'inici de les obres a la zona. Concretament, el pròxim 21 de novembre arrencaran 36 mesos d'obres que permetran aixecar pisos, un aparcament soterrat i també un equipament municipal, els usos del qual encara cal que es detallin. L’obra l’executa l’empresa Garcia Riera, amb un pressupost d’adjudicació de 19.020.254,51 euros.

Una seixantena de pisos de Protecció Oficial

Josep Baiges, regidor de Promoció Econòmica i conseller delegat de REDESSA ha assegurat que el projecte dona resposta a diversos àmbits que ocupen el govern municipal. Entre altres ha detallat l'aposta clara pels "usos cívics", la "permeabilitat de la trama urbana", l'aparcament i la promoció d'habitatge social. 

En aquest punt, Baiges ha especificat que el projecte de l'antiga Hispània contempla 63 pisos, dels quals 60 seran Habitatge de Protecció Oficial (HPO). D'aquests "48 seran gestionats per l'Ajuntament i la resta, 12, seran de gestió privada". El regidor també ha explicat que l'equipament públic tindrà més de mil metres quadrats i que disposarà d'un espai obert propi.  Els 48 habitatges de lloguer social, tenen entre 2 i 3 habitacions, amb les següents característiques:

  • 25 habitatges de dues habitacions, 12 de 55 m² i 13 de 65 m²
  • 23 habitatges de tres habitacions de 75 m²

Paraules clau:

Notícies relacionades