Back to top

Els veïns aplaudeixen el nou carril bici, però insisteixen amb les mancances que manté

Continuen insistint amb dues de les preocupacions principals: com es connectarà aquest carril amb la rotonda de la T-11? I tindran per fi aquest 2024 un servei d'autobús urbà?

Tal com els vam avançar la setmana passada, al llarg d'aquest mes de febrer es donaran per finalitzades les obres del carril bici del primer tram que ha d'unir Reus i Cambrils. A falta de posar la senyalització, alguns murs de formigó i la seguretat bàsica d'aquest tipus d'infraestructures, els barris de l'entorn com són Blancafort i Aigüesverds valoren positivament que a partir d'aquest pròxim mes de febrer es posi en funcionament i que les obres de l'últim tram, que va fins a Cambrils, arribin al juliol.

Tot i això, els preocupen alguns aspectes. Per una banda, i tot i la reclamació veïnal, aquest primer tram no compta amb una vorera, només amb el carril bici, per la qual cosa molts veïns de la zona ja estan optant per utilitzar-lo per poder arribar caminant fins a la ciutat.

L'altra incògnita és saber com es connectarà aquesta infraestructura amb el centre de la ciutat, tenint en compte que en aquestes obres no es contempla la modificació de la rotonda de la T-11. A hores d'ara, i a l'espera de què la Generalitat de Catalunya decideixi com actuar al respecte, aquest tram és perillós i no compta amb passos de vianants prou segurs ni carril bici.

Paral·lelament, demanen que tot i aquestes obres, no caigui en l'oblit la principal reivindicació pel que fa a mobilització de la zona: un autobús urbà. És per això que insisteixin que s'estudiï la viabilitat de què el Bus x tu, el bus a demanda de la ciutat, arribi a aquestes urbanitzacions o que es faci una prova pilot per saber com funcionaria.

Paraules clau:

Notícies relacionades