Back to top

Les obres del carril bici entre Aigüesverds i Cambrils començaran al juliol

Aquest pròxim mes de febrer es podrà començar a utilitzar el carril bici que uneix Reus amb la urbanització de Blancafort.

Fa aproximadament un any, el març del 2023, començaven les obres per fer realitat el carril bici que ha d'unir Reus i Cambrils per la carretera Misericòrdia. Unes obres molt esperades i que fa anys que reclamaven els veïns de la zona, sobretot des de les urbanitzacions Blancafort i Aigüesverds, els quals demanen que es millori la seva connexió amb la ciutat, i no haver de dependre exclusivament del vehicle privat, tenint en compte que no hi ha transport públic disponible en aquella zona.

El tram inicial d'aquests treballs, és a dir, el que va des de l'enllaç amb la T-11 fins a la urbanització Blancafort, havien d'estar enllestits el passat mes de setembre, però finalment, no serà fins al pròxim mes de febrer quan es posarà en funcionament. Així ho ha confirmat la consellera de territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, durant la seva visita a les obres aquest divendres. Una visita que també ha servit per confirmar les dates d'execució de l'últim tram, que ha de connectar Aigüesverds amb la rotonda de l'A-7, al terme municipal de Cambrils. Aquestes estan previstes que comencin a principis d'estiu.

Aquest últim tram tindrà també carril bici de doble sentit, una amplada de 3 metres, a diferència dels prop de 2 metres i mig d'amplitud que té el tram de la T-11 fins a Blancafort, i deixarà un espai d'un metre i mig per al pas exclusiu de vianants. A més, el projecte preveu un voral, vegetació, una berma i una barana de fusta separant els cotxes dels vianants i les bicicletes.

Amb tot, des del consistori reusenc asseguren que estan estudiant una altra de les peticions més reclamades pels veïns d'aquesta zona: tenir un bus urbà. Així doncs, a la segona fase del Bus x Tu, el bus a demanda que ja s'ha aplicat a la zona nord de la ciutat, es mirarà d'implantar-lo també en aquesta zona.

Paraules clau:

Notícies relacionades