Back to top

Ernest Roigé és el nou president del Consell Comarcal del Baix Camp

Aquest dilluns s'ha constituït el nou plenari de l'ens supramunicipal en què Roigé i Joan Josep García, batlle d'Alforja, es repartiran la presidència durant els pròxims 4 anys. Ho faran gràcies a l'acord reeditat del passat mandat entre Esquerra, Junts i el PSC

Ernest Roigé ha estat escollit nou president del Consell Comarcal del Baix Camp. El batlle de Riudecanyes ho serà durant els dos primers anys per part d'Esquerra Republicana mentre que els següents dos anys ho serà Joan Josep García, alcalde d'Alforja i representant de Junts. Tots dos alternaran la presidència, com els va avançar Canal Reus, amb la presidència de l'empresa comarcal de gestió de residus, SECOMSA.

Roigé ha rebut els vots a favor dels 25 consellers que sumen Esquerra, Junts i PSC, que han reeditat el pacte del passat mandat. El nou president ha llençat un clar missatge d'entesa amb totes les formacions polítiques i ha remarcat la necessitat de comptar amb un organisme com el Consell per facilitar serveis als municipis del Baix Camp, sobretot als més petits.

Durant els discursos dels diferents grups amb representació s'han posat sobre la taula qüestions com la gestió de l'aigua o dels residus, dos pals de paller del Consell Comarcal. Tot plegat en un context d'emergència climàtica i de sequera, que afecta molts dels municipis del Baix Camp, amb pocs recursos hídrics propis i molta massa forestal a tocar dels nuclis urbans. L'organigrama de govern s'aprovarà en un plenari que se celebrarà durant els pròxims dies.

Paraules clau:

Notícies relacionades