Back to top

Pacte entre Junts, ERC i PSC al Consell Comarcal del Baix Camp

Joan Josep Garcia (Junts) i Ernest Roigé (ERC) es repartiran la presidència dos anys cadascú. Aquesta setmana s'ha de fer una última reunió, on s'han d'acabar d'assignar qui gestionarà cada empresa pública.

Fumata blanca per formar govern durant els pròxims quatre anys al Consell Comarcal del Baix Camp. Joan Josep Garcia, de Junts i actual alcalde d'Alforja, i Ernest Roigé d'Esquerra i batlle de Riudecanyes, es repartiran la presidència de l'ens supramunicipal del Baix Camp. Aquest és el pacte al que han arribat Junts, Esquerra i PSC, i que diverses fonts han confirmat a Canal Reus. Un acord del qual només manca tancar els darrers serrells en una reunió que se celebrarà abans d'acabar aquesta mateixa setmana. 

SECOMSA

De fet, segons fonts pròximes a les negociacions consultades per aquesta casa, mentre la presidència estigui en mans d'Esquerra, el dirigent de Junts serà president de l'empresa comarcal de gestió de residus SECOMSA, mentre que els dos anys següents, s'intercanviarien els rols. En aquesta reunió pendent, encara manquen per definir altres qüestions com la presidència de l'empresa pública COMAIGUA. 

Encara que la presidència estaria repartida entre els dos partits independentistes, al pacte també hi entra el PSC, que compta amb les alcaldies dels dos municipis més grans de la comarca, Reus i Cambrils. Un punt, que segons expliquen les mateixes fonts, evidencia una clara voluntat d'intentar sumar el màxim nombre de sensibilitats i de punts de vista al nou govern comarcal. 

Cal recordar que Esquerra, després de les eleccions municipals, ha aconseguit sumar 10 consellers per al plenari del Consell, Junts 9 i el Partit Socialista, 7. La resta de plenari estarà compost pel Partit Popular (dos consellers), dos més de VOX, i un pel partit municipalista ARA, un de la CUP i un del, també municipalista, Nou Moviment Ciutadà de Cambrils.

Paraules clau:

Notícies relacionades