Back to top

Estat d'alarma

Pedró Sánchez anuncia que es declara l'estat d'alarma a tot l'Estat Espanyol a partir de demà dissabte
estat alarma

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat en una roda de premsa la decisió de declarar l'estat d'alarma durant 15 dies a tot Espanya per tal de poder prendre mesures excepcionals per combatre contra el coronavirus.

Demà dissabte en una reunió del Consell de Ministres es decidiran totes les mesures concretes

Què és l'estat d'alarma?

Es tracta d'una eina prevista en l'article 16 de la Constitució espanyola. S'ha d'aprovar a través d'un decret de Consell de Ministres. De fet, una de les quatre causes que pot donar lloc a un estat d'alarma seria l'epidèmia.

Què implica?

Alguna de les mesures que es podran aplicar a partir de demà són les de limitar la circulació de persones o vehicles, així com la permanència en hores i indrets determinats. A la vegada, es pot condicionar a complir certs requisits. 

D'altra banda, aquest estat d'alarma pot representar que es limiti o racioni l'ús de serveis o el consum d'articles de primera necessitat. 

Per tal de resoldre la situació, aquest estat d'excepcionalitat també pot requerir l'obligació d'incorporar de manera immediata, als seus llocs de treball, el personal clau.

Paraules clau:

Notícies relacionades