Back to top

En estudi una dotzena de propostes pel tramvia a Reus

La Generalitat sotmet a informació pública els estudis de la connexió entre Tarragona i Reus i els seus recorreguts urbans del tramvia del Camp de Tarragona. El recorregut total tindrà 34 quilòmetres i 33 estacions.

Ara que la voluntat política i tècnica per tirar endavant el tramvia del Camp de Tarragona és una realitat fefaent, la gran incògnita en el cas de Reus és per on passarà aquest nou mitjà de transport públic. El passat mes d'octubre Canal Reus els explicava que a la ciutat hi hauria mitja dotzena de parades i que el traçat que preferia l'Ajuntament era el d'abraçar la ciutat per la tercera corona. Ara la Generalitat ha sotmès a informació pública els estudis de la connexió entre Reus i Tarragona i també els seus recorreguts urbans. En el cas de Reus s'analitzen una dotzena d'alternatives. 

El cor de Reus

A Reus sempre s'ha parlat d'un traçat en forma de cor, però inicialment s'havia estudiat l'opció que passés pels passejos i les rieres, una possibilitat que es manté en els estudis actuals. També és cert que la voluntat de l'actual govern municipal sempre ha estat d'alliberar aquestes zones i ubicar el tramvia en la corona exterior, pels Països Catalans i les Avingudes de Marià Fortuny i d'Onze de Setembre. En total, però, en aquest estudi, s'analitzen una dotzena de possibilitats. 

Tramvia Reus

Ara es podrà consultar la documentació referent al tramvia fins al 14 de juliol. Les persones naturals o jurídiques interessades podran consultar els estudis en aquest enllaç, i als ajuntaments de Cambrils, Vila-seca, Reus, la Canonja i Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades