Back to top

"Et volem a casa": un centenar de persones es concentren a Reus contra l'expulsió de Badaoui

La família de Badaoui assegura que presentaran una querella contra l'Estat

Un centenar de persones es van manifestar aquest vespre de dimecres al Mercadal per demanar justícia per Mohamed Said Badaoui. L'activista, recordem, va ser deportat al Marroc la passada setmana després de ser acusat de radicalització i ser un perill per a la seguretat nacional. Ara, la família de Badaoui assegura que presentaran una querella contra l'Estat per denunciar les "formes" en què s'ha dut a terme aquesta expulsió. 

Durant la concentració a la plaça del Mercadal, amb la presència del grup de suport a Mohamed i de la plataforma 'Reus Refugi', es van poder llegir pancartes amb lemes com "Volem justícia", "No al racisme" o "Prou islamofòbia", entre d'altres.

mohamed badaoui reus

Després que s'hagi fet efectiva l'expulsió de Badaoui i, recordem també, la del seu company Amarouch Azbir de Vilanova, la família del reusenc remarca que ara s'obre un nou camí: la via judicial contra l'Estat per com ha anat el procediment d'expulsió.

"Ja li han destrossat la vida"

El germà gran de Badaoui també va explicar que encara tenen esperança perquè Mohamed pugui tornar a Espanya, però remarca que ara "ja li han destrossat la vida". L'activista expulsat es troba vivint a Larache, una ciutat del nord del país marroquí, propera a Tànger. De fet, a la concentració, Mohamed hi va ser present a través d'una videotrucada.

Aquesta no és la primera concentració que es fa com a protesta de la deportació de Badaoui i Amarouch. Dilluns va haver-hi una a Vilanova, dimarts va ser davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona i aquest dijous se'n durà a terme una quarta a Barcelona.

Connexió en directe

Paraules clau:

Notícies relacionades