Back to top

Es fa passar per hereva del rei emèrit per estafar quatre milions d'euros

La dona, que va en cadira de rodes, liderava una organització criminal que estafava a través d'operacions immobiliàries que no s'acabaven de materialitzar.

La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda d'estafadors que operava a Madrid, Barcelona, Alacant i també Tarragona. Haurien estafat quatre milions d'euros a un total de cent persones. En total hi ha una desena de detinguts tot i que l'operació continua oberta i no es descarten més detencions. 

Una històrica estafadora

La màxima responsable de l'organització criminal és una dona de 50 anys d'edat que va en cadira de rodes. Es feia passar per hereva del rei emèrit i aconseguia la complicitat dels estafats a través de la seva dependència.

La dona és una gran coneguda de les autoritats policials i acumula diversos antecedents per fets similars. De fet, ha estat a la presó en el passat per estafes. 

'Oportunitat 2020'

L'operació ha permès desarticular tota la banda que es dedicava a estafar a través d'operacions immobiliàries. Buscaven a través d'internet propietats en venda i les oferien als estafats a preus molt més baixos que els reals. D'aquesta manera aconseguien que les víctimes avancessin diners per tal de poder reservar la compra. Amb els diners de la reserva desapareixien. 

La banda s'enfronta als presumptes delictes d'estafa, apropiació indeguda, blanqueig de capitals, falsedat documental, i pertinença a organització criminal

Paraules clau:

Notícies relacionades