Back to top

'Falten 2.000 infermers a les comarques de Tarragona'

En una entrevista al programa Va com Va de Canal Reus, el col·legi oficial d'infermeres reitera que les retallades de principis de segle han passat factura a la sanitat catalana.

La pandèmia ha permès comprovar allò que els professionals de l'àmbit sanitari fa més d'una dècada que denuncien: les retallades que s'han efectuat al sistema sanitari del país han colpejat durament la qualitat de vida dels treballadors de la primària i els hospitals catalans. Aquest dimarts, Manuela Bonillo, del col·legi oficial d'infermers i infermeres de Tarragona, ho ha tornat a explicar. 

Bonillo assegura que "manquen unes 2.000 infermeres a les comarques de Tarragona". Diu que no és una xifra oficial, però que s'estima en base a la ràtio europea per cada 100.000 habitants. "A Europa hi ha 8 professionals de la infermeria i a Catalunya només 6.2". Diuen des del col·legi que tot plegat s'explica per les retallades del 2008 i que han quedat més que evidenciades gràcies o per culpa de la pandèmia. 

"El que ens preocupa és que no es faci res a partir d'ara per revertir la situació i preparar-nos per si torna a passar alguna cosa", diu Bonillo. 

Paraules clau:

Notícies relacionades