Back to top

El Festival Psicurt tanca inscripcions amb 308 curtmetratges

El Festival de curtmetratges sobre salut mental de Tarragona i Reus tindrà lloc del 5 al 8 d'octubre. Els trenta treballs escollits es projectaran al Teatre Bartrina de Reus i a l'Antiga Audiència de Tarragona.

Un total de 308 curtmetratges s'han presentat en la vuitena edició del Psicurt, el Festival de curtmetratges sobre salut mental de Tarragona i Reus. El certamen, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l'Ajuntament de Reus i l'Ajuntament de Tarragona, ha rebut concretament 293 treballs a la Secció Oficial i 15 a la Secció Educurt. Les obres rebudes tracten temes relacionats amb la salut mental com el dol, les addiccions, les relacions paternofilials i d'amistat, l'assetjament escolar, l'abús sexual infantil, la discriminació i els prejudicis.

El jurat d'aquesta edició, integrat per vuit representants de l'àmbit de la psicologia, l'educació, la cultura i els mitjans audiovisuals, visualitzarà els curtmetratges rebuts i triarà la trentena que concursaran i que es projectaran del 5 al 8 d'octubre al Teatre Bartrina de Reus i a l'Antiga Audiència de Tarragona.

Psicurt

El període d'inscripcions a la secció Educurt exprés continuarà obert fins al 30 de setembre. Aquesta modalitat, destinada a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT), cicles formatius, universitat i escoles de cinema, consisteix a crear un curtmetratge de ficció en català amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits, durant el cap de setmana del festival.  

El Psicurt és un projecte social, de salut, cultural i educatiu que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la psicologia i la salut mental, alhora que projectar les ciutats de Reus i Tarragona com a referents culturals. 

Paraules clau:

Notícies relacionades