13:43 - 5 març 2024
Gastromobil
Filet al foie | Recepta
Vols aprendre a cuinar un filet al foie? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil de Canal Reus
Aquesta setmana a la Gastromòbil de Canal Reus aprenem a cuinar aquest filet al foie amb el xef Rubén Bazurto, del restaurant Castillo de Javier.
INGREDIENTS
- Filet de porc
- Foie gras
- Mantega
- All
- Romaní
- Farigola
- Vi negre
- Brou
- Patata violeta
- Oli de sèsam
- Ceba caramel·litzada
- Xiitake
- Micromezclum
ELABORACIÓ
- Desfem la mantega en una paella i la infusionem amb l'all, la farigola i el romaní i amb tots aquests ingredients marquem el filet de porc a la mateixa paella. Hi afegim el foie.
- Per la salsa, reduïm el vi negre juntament amb una mica de brou.
- Fem el puré de patata violeta. Bullim les patates i quan estiguin toves les colem i les triturem amb mantega i una mica d'oli de sèsam fins que quedi un puré ben fi.
- Tallem els bolets xiitake i els afegim a la paella on tenim el filet i el foie.
- Ho emplatem amb el puré com a base, el filet i el foie damunt. La ceba caramel·litzada i els xiitakes i ho banyem tot amb la salsa. Finalment ho decorem amb el micromezclum.
- Opcionalment, podeu fumejar el plat.