Back to top

Pad Thai | Recepta

Vols aprendre a cuinar un Pad Thai? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil de Canal Reus

Aquesta setmana a la Gastromòbil de Canal Reus aprenem a cuinar aquest Pad Thai, uns tallarins d'arròs saltats amb salsa de tamarinde i llagostins, amb el xef Marc Pagès, del restaurant Thai Salou.

INGREDIENTS

  • 400 g de tallarins d'arròs secs (entre 1 mm i 3 mm)
  • 16 llagostins
  • 60 g cibulet xinès tallat a trossos d'uns 5 cm
  • 240 g brots de soja
  • 80 g oli de gira-sol
  • 2 cullerades d'escalunya picada
  • 1 cullerada d'all picat
  • 4 ous de pagès
  • 60 g tofu mig dur a dauets
  • 30 g rave blanc en escabetx
  • 80 g cacauets torrats sense sal i picats
  • 1 llima
  • Bitxo torrat o sec, picat

Per la salsa:

  • 120 g sucre de palma
  • 40 g aigua de tamarinde
  • 80 g salsa de peix (vegetarians, canviar per salsa de soja clara)
  • Aigua (si és necessari)

ELABORACIÓ

  1. Posem els tallarins a remullar en aigua freda 2 hores fins que estiguin “tous”, escorrem.
  2. Dissolem els ingredients de la salsa a foc suau uns 2 minuts, si queda massa salada i espessa li afegim una mica d'aigua, reservem.
  3. Escalfem el wok o paella a foc mitjà, hi posem una mica d'oli, coem els llagostins i reservem, sofregim les escalunyes i l'all fins que comencin a tenir color, afegim el tofu i el rave, remenem i ho posem a un cantó de la paella. 
  4. A l'altra banda hi posem l'ou, el trenquem suaument mentre qualla. Han de quedar trossos grans, llavors hi afegim els tallarins. Pugem el foc al màxim i saltegem uns segons, afegim la salsa (entre 60 i 80 g per ració) i saltegem fins que els tallarins estiguin quasi cuits.
  5. Afegim els llagostins, part dels brots de soja, el cibulet xinès i ho coem uns segons més. 
  6. Ho tastem de condiment, ha de tenir gust en ordre de dolç, àcid suau i salat (podem afegir més salsa o el gust que vulguem potenciar).
  7. Emplatem els tallarins i servim amb més brots de soja, els cacauets picats, un tall de llima i el bitxo.
  8. Per menjar, hi posem el suc de la llima i remenem tots els ingredients 

Paraules clau:

Notícies relacionades