Back to top

FiraReus genera un impacte econòmic de més de 23M € l'any 2022

Les instal·lacions han acollit 117 esdeveniments assolint dades pre pandèmia en fires com l'ExproReus o el Saló de la Moto.

L’any 2022 ha estat l’any de la recuperació en el sector firal i FiraReus l’ha tancat generant un impacte econòmic de més de 23,4 M de €, només en l’àmbit de les fires. Després de dos anys sense activitat firal per la pandèmia, 2022 ha estat un any en què aquesta s’ha recuperat i firaReus Events ha tornat a organitzar i acollir fires.

En xifres globals, durant l’any 2022, a firaReus s’han celebrat 107 actes corporatius, 4 congressos, 3 fires externes i 3 internes. El total de 117 actes ha aplegat a gairebé 100.000 persones a les instal·lacions de firaReus.

Quant a vendes, la fira que té un major impacte econòmic és exproReus i és de 13,5 M de €, assolint les dades del darrer estudi d’impacte, dut a terme abans de la pandèmia (2018). Per la seva banda, Tot Nuvis, la segona gran fira de firaReus Events va generar un impacte de mig milió de €. En aquest cas, l’impacte s’ha reduït respecte a la darrera edició perquè, arran de la pandèmia, la majoria de casaments ajornats s’han concentrat entre 2022 i 2023. Per acabar, l’altra fira interna, el Saló de la Moto, manté el nombre d’expositors i vendes dels anys abans de la pandèmia, amb un impacte econòmic de gairebé 600.000 €.

Aquest 2022 firaReus també ha acollit 2 fires externes de les quals tenim dades d’impacte. En primer lloc, les vendes realitzades a l’Expofira Km 0, organitzada per NIMA Grup d’Automoció, superen els 6,8 M de €. I, en segon lloc, segons els organitzadors, la Cursa Cicloturista La Mussara, amb la part expositiva de l’EXPOBIKE, ha tingut un impacte de 2 M de €.

El turisme de negocis: retorn directe a la ciutat

En l’àmbit de l’activitat professional MICE (Meetings, Incentives, Convention and Exhibition) i el turisme de reunions, l’any 2022 firaReus va acollir 4 congressos: 2 vinculats a l’àmbit de l’ensenyament i 2 de l’àmbit de la salut, un eix estratègic de ciutat que es treballa molt estretament amb els diferents caps de servei de l’Hospital Universitari de Sant Joan. D’aquests 4 congressos organitzats l’any passat, la meitat tenien visitants d’arreu de l’Estat.

2023, l’any de la consolidació

Amb les dades de les enquestes i tenint en compte els inputs de les principals associacions de fires i de sector MICE de Catalunya i l’Estat, el 2023 serà l’any de la consolidació del calendari i també de la reorientació de l’activitat per continuar oferint cada cop una millor experiència al visitant. Des de firaReus Events es confia superar la xifra global d’esdeveniments de l’any passat. Ara per ara ja hi ha confirmats 5 congressos, tres dels quals són del sector sanitari, tres fires pròpies i tres fires externes.

L’equip de firaReus Events treballa en l’organització de jornades i esdeveniments vinculats als sectors estratègics de la ciutat com són les TIC, que treballem en col·laboració amb el Clúster TIC, i, d'altra banda, el sector agroalimentari, en línia amb el Hub Foodtech & Nutrition, que presentarà el seu calendari d’activitat per a aquest 2023 en les pròximes setmanes.

Paraules clau:

Notícies relacionades