Back to top

Firmes per aconseguir un metge o metgessa al barri Gaudí

Des del govern de la Generalitat es parla d’una reobertura del servei d’atenció al barri que compti amb personal administratiu i de l’àmbit del treball social i amb servei de psicologia i infermeria.

El veïnat del barri Gaudí té fins al proper dilluns 23 de maig per omplir de firmes un full de petició perquè torni el servei d’atenció mèdica al barri. Un servei que no s’hi ofereix des que va tancar el dispensari amb l’esclat de la pandèmia.

El passat dia 12 de maig es va celebrar una assemblea oberta que va acollir a uns 90 veïns per analitzar la proposta de la Generalitat. Els últims moviments per part de la Comissió de Salut del Parlament deixen clara la intenció de reobrir el consultori, després d’una reforma de l’espai amb una partida de 30.000 euros, amb el desplaçament de personal administratiu que ajudi en l’àmbit de tràmits digitals a través de CatSalut, i de personal sanitari sense el servei mèdic que sí s’oferia abans del tancament, i que reclama la ciutadania. Per tant, la idea és que hi hagi un treballador social, un administratiu, un infermer i un psicòleg.

Situació actual

L’assemblea es va produir després que l’associació de veïns i del Pla Comunitari del barri i del Casal de la Gent Gran es reunís amb la representació del CAP Llibertat, centre d’atenció primària de referència per al barri, al qual la gent gran ha d’acudir-hi principalment amb l’ús del transport públic. Actualment, el barri pot gaudir del servei d’assistència mèdica a domicili.

Paraules clau:

Notícies relacionades