Back to top

El futur de l'espai convergent apunta a Teresa Pallarès

Que Pellicer renunciï a encapçalar una candidatura el 2023, sumat a la marxa de Montserrat Vilella de la política local, dóna l'oportunitat a la Delegada del Govern a liderar una candidatura unitària de Junts i el PDeCAT

És evident que el moviment de Pellicer respon a una estratègia que s'ha teixit durant els darrers mesos. Primer va ser Montserrat Vilella qui feia un pas al costat i ara és l'alcalde qui s'aparta de la primera línia política a la ciutat. Amb pocs mesos s'han desvetllat dues de les incògnites del trencaclosques de la nova convergència. I ara tot apunta a Teresa Pallarès.
 
I és que la decisió de Pellicer marca molt més que la fi d'una etapa a la política de la ciutat. La figura de l'alcalde s'havia erigit en l'aglutinador de les dues formacions que han resultat de la desfeta de l'antiga convergència i Unió. L'alcalde era la frontissa entre Junts i el PDeCAT. La desaparició de la seva figura deixa Teresa Pallarès com a única candidata de Junts. Ella mateixa es posa en mans del partit, que encara ha de celebrar primàries per decidir qui encapçalarà la seva candidatura el 2023. 

Una llista unitària

No és un tema menor la simbologia de l'acte d'aquest dilluns. Pellicer assegurant, amb totes les lletres que "l'espai que represento està unit i amb un fort capital humà", i Jordi Sánchez, màxim dirigent de Junts a Catalunya, a la primera línia de la platea del Bartrina. Ningú del PDeCAT nacional, però tots els quatre regidors de la formació demòcrata a la ciutat. També Pallarès, i també Vilella. I també bona part dels alcaldes de Junts al Baix Camp. Fins i tot el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset. 

Que Jordi Sánchez, vingués a Reus a acomiadar Pellicer té una enorme càrrega simbòlica, perquè vol significar que és Junts, la formació que Pellicer no representa, qui l'acompanya en l'anunci. És junts qui pretén endur-se el rèdit polític de Pellicer. I serà Pallarès qui busca heretar-ne la vara de batlle. 

Paraules clau:

Notícies relacionades