Back to top

Gestionar el dol a través de la cultura amb una exposició fotogràfica

L'exposició itinerant, "El dol en imatges: fotografia d'un procés", que es pot veure al Museu Molí de les Tres Eres de Cambrils, comparteix l'experiència del dol a través de diverses fotografies

"El dol a través de la cultura" és títol del projecte que va engegar la doctora Annabel Pellicer com a treball final de residència a la Unitat Docent de Salut Sant Joan de Reus, juntament amb la doctora Mònica Asensio i la infermera Maite Palacios, de l'Hospital Lleuger de Cambrils. Totes tres són professionals de l'àmbit de la salut i han passat un procés de dol. Per aquest motiu, i arran de la seva passió per la literatura i els audiovisuals, van decidir apostar per introduir la cultura com a mètode alternatiu per gestionar el dol.

Gestionar el dol a través de la cultura

L'exposició itinerant, "El dol en imatges: fotografia d'un procés", comparteix l'experiència del dol de les tres professionals, juntament amb la Joana Abella, a través de diverses fotografies i demostra com l'art permet expressar emocions i sentiments i ajuda a superar adversitats.

Les autores expliquen que la fotografia, com a art, estimula el nostre cervell, fomenta el pensament crític i redueix l'estrès i millora la salut física i mental. 

El projecte consta de dues accions: una exposició fotogràfica, amb imatges captades per les tres impulsores del projecte i la Joana Abella, i una trobada-col·loqui de les autores, on conversen amb els assistents per ajudar-los des de la seva experiència emocional i com a professionals de la salut.

La mostra va començar la seva itinerància a la Casa de Cultura Ca Cosme d'Alcover, seguit de l'Hospital Lleuger de Cambrils. Ara la mostra està instal·lada al Museu Molí de les Tres Eres de Cambrils fins al diumenge 3 de setembre. Pròximament, es traslladarà a diferents centres de salut del Baix Camp.

Paraules clau:

Notícies relacionades