Back to top

El Govern tanca la porta a obligar a estar vacunat per anar a treballar

La PIMEC havia demanat que s'obrís el debat, tal com ha passat a Itàlia, on se suspèn de sou i feina a aquells que no tenen la pauta de vacunació completa o tenen PCR fetes amb resultat negatiu.

El Govern Català tanca la porta a qualsevol obligació d'estar vacunat per treballar. La PIMEC, la petita i mitjana empresa de Catalunya va llençar aquesta proposta divendres en un comunicat demanant que se seguís l'exemple d'Itàlia, on és obligatori estar vacunat per exercir en l'àmbit públic i privat. 

La PIMEC celebrava que Catalunya avancés cap a la normalitat aixecant bona part de les restriccions, però assegurava que encara quedaven debats oberts que han de permetre la recuperació del teixit econòmic. Per això insistien que calia afrontar el debat del passaport sanitari per accedir als centres de treball.

El govern, com dèiem, ha tancat la porta a aquesta proposta. De fet, també ho va fer divendres al Qüestió de Fons de Canal Reus el sotssecretari de salut pública a Tarragona, Conrad Cases, que assegurava que "obligar pot ser contraproduent, això ho diuen els experts en vacunació i també és un discurs que entoma el departament de Salut". Els sindicats s'han llençat a la jugular de la patronal per exigir la llibertat individual del qui no es vol vacunar. 

Paraules clau:

Notícies relacionades