Back to top

Guaita presenta el nou cartipàs amb l'objectiu de "ser eficaços i anar de la mà de la ciutadania"

Els socialistes lideraran les àrees de Promoció Econòmica i Coneixement, Serveis a les Persones i Drets Socials i Hisenda, Esquerra es queda amb les de Projecció de Ciutat, Cultura, Empresa, Urbanisme i Habitatge, mentre que Ara Reus, per la seva banda, liderarà Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública.

El govern de Reus ha fet públic aquest dijous el nou cartipàs municipal. Després que Canal Reus els avancés aquest mateix dilluns el repartiment de gran part de les regidories, aquest dijous s'han definit les tasques que durà a terme cadascun dels quinze regidors que formarà part de l'executiu.

Es divideix en sis àmbits de treball que corresponen a cadascuna de les sis tinences d'alcaldia que tindrà el govern, tres menys de les que hi havia fins ara. Tot plegat amb l'objectiu de treballar per la ciutadania de forma "eficaç" però també amb una clara "voluntat de diàleg i de participació directa" dels reusencs i reusenques.

Pel que fa a les direccions de les empreses municipals encara s'han d'acabar de definir, segons ha avançat la mateixa alcaldessa, Sandra Guaita.

Es crearà una Oficina de Captació de Fons

El que sí que ha anunciat Guaita és la creació d'una Oficina de Captació de Fons, amb Daniel Rubio com a responsable, que pretén aconseguir fons d'altres administracions superiors o de línies d'ajuda com els Next Generation que permetin subvencionar grans projectes a la ciutat i també millorar l'eficiència de la gestió dels recursos disponibles al consistori.

cartipas municipal reus

El nou cartipàs municipal s’organitza en 6 àrees, gestionades per 6 tinences d’alcaldia, amb les que es vol guanyar en coordinació i agilitat, amb l’objectiu de donar respostes ràpides a la necessitats i demandes de la ciutadania. Són:

 • Àrea de Projecció de Ciutat, Empresa i Ocupació, Cultura i Relacions Ciutadanes: Noemí Llauradó, 1a tinenta d’alcaldessa.
 • Àrea de Promoció Econòmica i Coneixement: Josep Baiges, 2n tinent d’alcaldessa.
 • Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública: Dani Rubio, 3r tinent d’alcaldessa.
 • Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials: Anabel Martínez, 4a tinenta d’alcaldessa.
 • Àrea d’Urbanisme i Habitatge: Marina Berasategui, 5a tinenta d’alcaldessa.
 • Àrea de Serveis Generals, Hisenda i Bon Govern: Manel Muñoz, 6è tinent d’alcaldessa.

La transversalitat serà inherent entre totes les regidories i totes les àrea. Les àrees corresponen a unitats de gestió i supervisió. De les sis àrees en pengen les diferents regidories:

Àrea de Projecció de Ciutat, Empresa i Ocupació, Cultura i Relacions Ciutadanes

 • Noemí Llauradó, com a regidora delegada de l’àrea, gestionarà les competències de Projecció de Ciutat, en relació a les polítiques de turisme, consum, comerç, projectes audiovisuals i relacions internacionals, etc..
 • Carles Prats portarà la regidoria d'Empresa, formació i ocupació: relació amb les empreses, finestreta única empresarial, formació per a l’empresa i l’ocupació, etc.
 • Daniel Recasens serà regidor de Cultura i Política Lingüística, amb competències en festes, cultura, patrimoni cultural, teatres, museus, biblioteques i política lingüística).
 • Pilar López gestionarà la regidoria d’Educació i Ciutadania, amb competències en matèria d’educació, escoles bressol, escolarització, atenció a la infància i a les famílies, etc...
 • Mar Escoda la regidoria de Relacions Ciutadanes, amb competències en moviments veïnals, centres cívics i gent gran.

Àrea de Promoció Econòmica i Coneixement

 • Josep Baiges portarà l’àrea de Promoció Econòmica i Coneixement, i gestionarà la promoció activitat econòmica, indústria, polígons, mercats, universitats, emprenedoria social, projectes estratègics, ciència i innovació. També es farà càrrec de Redessa.

Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública

 • Daniel Rubio, com a cap d’àrea gestionarà directament les competències en medi ambient, sostenibilitat, energia, política de reciclatge, qualitat ambiental, benestar animal i aigües.
 • Daniel Marcos, serà regidor de Via Pública, amb responsabilitats en obres i manteniment de la via pública, les Brigades Municipals, equipaments, servei de neteja, parcs i jardins, enllumenat, etc....

Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials

 • Anabel Martínez, com a regidora cap de l’àrea, gestionarà directament les competències en Serveis Socials, solidaritat i cooperació, capacitats diverses i polítiques d'igualtat.
 • Enrique Martín portarà la regidoria d'Esport i Salut, amb competències en sanitat, salut pública, esport i lleure.
 • Daniel Marcos, portarà la regidoria de Joventut, amb competències en matèria de joventut i l’Oficina Jove.

Àrea d’Urbanisme i Habitatge

 • Marina Berasategui, com a cap d’àrea, tindrà directament les competències en arquitectura, urbanisme, transport, accessibilitat, llicències d'obres i activitats.
 • Anabel Martínez gestionarà la regidoria d'Habitatge, amb competències en promoció d’habitatge, promoció d’habitatge social, l’Oficina Municipal d’Habitatge i l’Oficina de Rehabilitacions d’habitatge..

Àrea de Serveis Generals, Hisenda i Bon Govern

 • Manel Muñoz gestionarà directament com a cap d’àrea les competències en recursos humans i hisenda.
 • Dolors Vázquez, portarà la regidoria de Seguretat i Convivència Ciutadana, amb els competències de seguretat, i mobilitat i circulació viàries.
 • Montserrat Flores, gestionarà la regidoria de Bon govern, Transparència i administració oberta, amb competències en la gestió dels arxius i la participació.

Paraules clau:

Notícies relacionades