Back to top

Quin cost té el nou govern municipal?

Els regidors del nou govern de Reus cobraran entre 63.735 euros i 73.582 euros. Nou dels quinze regidors tindran dedicació exclusiva.

Fa poc més de dues setmanes de la constitució del nou plenari de l'Ajuntament de Reus. Un nou plenari que ha comptat amb un govern gairebé des del primer dia: PSC, Esquerra i ARA Reus han arribat a un pacte per conformar un executiu amb 15 dels 27 regidors que formen part del ple. Uns regidors que, segons dades del portal de transparència de l'Ajuntament reusenc, cobraran exactament el mateix que l'anterior govern municipal: entre 63.735 euros i 73.582 euros bruts cada any.

Si mirem per partits, l'alcaldessa Sandra Guaita, rebrà 71.753 euros anualment, amb dedicació parcial, ja que mantindrà part de les seves funcions docents a la Universitat Rovira i Virgili. Els tinents d'alcalde socialistes Josep Baiges i Anabel Martínez, amb dedicació exclusiva, cobraran 73.582 euros l'any, mentre que la resta de regidors socialistes, Pilar López, Daniel Marcos, Mar Escoda i Enrique Martín, amb dedicació exclusiva, tindran un sou de poc més de 67.000 euros anuals. Qui tindrà dedicació parcial, per continuar amb la seva activitat professional, és Manel Muñoz, que se situa amb 69.900 euros anuals.

sous nou govern


Pel que fa als regidors d'Esquerra Republicana, la primera tinent d'alcalde Noemí Llauradó, percebrà el seu sou com a presidenta de la Diputació de Tarragona, igual que Marina Berasategui, actual Secretaria d'Habitatge de la Generalitat. Daniel Recasens, regidor de Cultura, tindrà dedicació parcial i se situa en els 63.735 euros anuals. Montserrat Flores i Carles Prats, amb dedicació total, percebran poc més de 67.000 euros.

sous nou govern


El darrer grup de govern, ARA Reus, compta amb Daniel Rubio, que cobrarà 73.582 euros amb dedicació exclusiva i Dolors Vázquez, amb dedicació parcial, tindrà un sou de 63.735 euros.

sous nou govern

900.000 euros en càrrecs de confiança

Als sous de l'executiu municipal, cal sumar els càrrecs de confiança que pot designar cada partit polític i el govern en conjunt. Una suma total que s'enfila als 21 càrrecs entre els quals destaca el cap de gabinet d'alcaldia, amb una retribució de més de 67.000 euros anuals, el cap de comunicació corporativa, per sobre dels 56.000 euros, i els assessors de govern, que sumen entre 47.700 i 56.000 euros anuals cadascun. Si sumem els assessors de grup dels que poden disposar cada grup municipal, la xifra supera els 900.000 de cost anual per les arques municipals.

Una suma a què caldria afegir les gerències d'empreses municipals, que també comptabilitzen com a càrrecs de confiança. Exemples són la gerència de l'Institut Municipal Reus Cultura o Organització i Serveis Interns.

Paraules clau:

Notícies relacionades