Back to top

Hard Rock: el projecte aturat que continua aixecant pols

Després que el govern de la Generalitat es comprometés a no incloure Hard Rock en el pressupost d'aquest 2024, hi ha moviments ciutadans que esperen que s'anul·li aquesta proposta, mentre que són molts els dirigents i mandataris del Camp de Tarragona que reclamen que es continuï tirant endavant

L'inici del 2024 ha tornat a posar Hard Rock a l'ull de l'huracà. Que el Partit Socialista el demanés com a requisit imprescindible per a aprovar el pressupost per enguany de la Generalitat de Catalunya va provocar que tothom en tornés a parlar. 

Veient que, després d'unes setmanes intenses de debat obert, el projecte tornarà a quedar apartat altra vegada, els principals agents implicats han parlat. Tant partidaris com contraris. Per una banda, aquest dimarts diversos alcaldes i representants socialistes s'han reunit a l'Ajuntament de Salou per a marcar les fites que ha de tenir la futura àrea metropolitana. Entre les quals no ha faltat la construcció del macroprojecte. Pere Granados, alcalde de Salou i un dels majors defensors de Hard Rock ha fet declaracions respecte d'aquest estancament i el seu reclam perquè es faci un "impuls definitiu"

Per la seva banda, qui sí que treballa per a frenar la construcció d'aquest macrocomplex és la Plataforma Aturem Hard Rock. En la mateixa línia han demanat responsabilitat al govern perquè no es tiri endavant, i amb més motiu tenint en compte el context de sequera i canvi climàtic que estem vivint ara. 

Tot plegat arriba justament després d'una reunió de la plataforma ciutadana amb el Departament d'Acció Climàtica, on diuen que va quedar palès que hi ha una impossibilitat molt clara per encaixar Hard Rock a la normativa. Remarquen que hi ha unes dificultats d'adaptar el projecte a les exigències tècniques mediambientals i de seguretat química, que fan que Hard Rock no pugui arribar a fer les modificacions possibles perquè arribi a ser viable. 

Paraules clau:

Notícies relacionades