Back to top

El projecte Hard Rock, en mans de l'empresa ERCROS

L'informe del Departament d'Empresa de la Generalitat sobre risc químic demana canvis i millores en dues de les parcel·les del projecte, per la seva proximitat a aquest grup industrial.

El 2020, el Tribunal Superior de Justícia va aturar l'aprovació del projecte urbanístic necessari per a fer realitat Hard Rock. Un fet que va comportar que, a partir d'aquell moment, fos necessari que els diversos departaments de la Generalitat afectats redactessin un informe favorable, per poder avançar. 

Després que el Departament d'Acció Climàtica concloés que el projecte no complia amb els requisits ambientals i, per tant, fos desfavorable. Ara, s'ha fet públic l'informe del Departament d'Empresa, en relació amb el risc químic de les parcel·les.

El document dona per favorables les parcel·les A i C, però informa de favorable condicionat per a les parcel·les B i D. Això vol dir que aquests terrenys, on s'han d'edificar establiments hotelers, comercials i d'oci, es veuen afectats pel risc químic de l'empresa ERCROS, pròxima a l'espai. Un grup industrial que hauria de fer diversos canvis per permetre que el projecte actual de Hard Rock continuï endavant.

Des de la Plataforma Aturem Hard Rock celebren la conclusió d'aquest informe, ja que creuen que complir amb aquests requisits és molt complicat i depèn completament de les dinàmiques internes de l'empresa. També, insisteixen que frenar el projecte a temps està en mans del Govern de la Generalitat, i han assegurat que, per la seva banda, continuaran amb les mobilitzacions i la conscienciació de la població. 

Paraules clau:

Notícies relacionades