Back to top

Has de pagar el nou impost d'emissions de CO2 de vehicles?

Consulta si el teu vehicle es veu afectat per la nova taxa, que pot arribar als 276 euros.

La Generalitat ha publicat el padró de vehicles obligats a  pagar el nou 'impost de les emissions de CO2. La nova taxa s'aplicarà a turismes, motos i furgonetes segons les emissions de CO2 del 2020. La recaptació es destinarà íntegrament al fons climàtic i al fons del patrimoni natural.

Consulta AQUÍ si has de pagar l'impost

Pagament

A partir del 15 de setembre s'iniciarà el període de pagament a través de la seu electrònica de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC). En cas de no fer-ho a partir d'octubre es rebrà una notificació amb l'import i els terminis d'ingrés.

El nou impost l'han de pagar les persones físiques i també jurídiques titulars d'un vehicle amb domicili fiscal a Catalunya el 2020. També hi estan obligades les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats a Catalunya durant el 2020. L'any 2021 la DGT preveu una recaptació estimada de 67,4 milions d'euros, d'un cens d'uns 4'85 milions de vehicles. 

Les consultes es poden fer a la seu electrònica de l'ATC o al telèfon 93 551 51 51

Vehicles afectats

Aquest 2020, estaran exempts de pagar-lo tots els turismes i motocicletes que emetin menys de 120g de CO2/km. També aquelles furgonetes que n'emetin menys de 160 g/km. A partir d'aquests nivells d'emissions, s'haurà de pagar una quota que varia en funció de les emissions i el vehicle i que es pot calcular a la web de l'ACT. La quota va dels 0'55 als 276 euros per a turismes i motos, i dels 0'3 als 87 euros per a furgonetes.

No han de pagar

Els vehicles 100% elèctrics, els ciclomotors, els camions o vehicles de més de 3,5 tones, els autocars i els vehicles autoritzats a transportar més de 9 persones incloent-hi el conductor estan exempts de tributar. Aquells que porten matrícula de vehicle històric i els vehicles clàssics tampoc l'hauran de pagar.

Paraules clau:

Notícies relacionades