Back to top

'Hem sortit enfortits'

Els tres socis de govern a la ciutat de Reus han mostrat múscul al castell al Cambrer tot fent repàs del primer any de mandat junts.
Noemí Llauradó, Carles Pellicer i Daniel Rubio al castell del Cambrer.

L'alcalde, Carles Pellicer, assegura que el mandat actual funciona bé perquè es treballa de manera transversal amb accions que han permès el sanejament de la institució.

La pandèmia del coronavirus, com en altres municipis, ha fet replantejar molts aspectes del dia a dia del consistori, com per exemple el teletreball.

En aquest sentit, el batlle reusenc ha valorat que en una setmana, gran part del funcionariat ja treballava des de casa, facilitant que l'administració no tanqués totes les portes a la ciutadania, obrint la finestra telemàtica.

L'afectació de la COVID-19

Davant les circumstàncies però, Pellicer assegura que Reus ha estat una de les ciutats que millor ha actuat en tot l'Estat espanyol. El batlle ha explicat que l'equip de govern ha "aplicades mesures que a vegades no s'entenien prou, però que han donat resultat", posant com a exemple el tancament dels parcs de la ciutat, mentre que en altres indrets es mantenien oberts.

L'alcalde Carles Pellicer, fent balanç del mandat
L'alcalde Carles Pellicer, fent balanç del mandat

El primer any de mandat

En el marc del balanç de mandat, també s'han actualitzat l'estat de projectes ja anunciats, com per exemple la piscina coberta municipal o dos nous polilleugers de la ciutat. Aquests, segons la vicealcaldessa Noemí Llauradó, passaran a ser "equipaments de referència" que també faran servei a la comunitat escolar de la zona.

"el ciutadà passarà de ser un simple consumidor d'energia a un possible productor"

En l'àmbit de futur, s'han exposat iniciatives que encara no han vist la llum però que es plantegen com un revulsiu per a la ciutat, com és el cas de Reus Energia. El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, ha comentat que "el ciutadà passarà de ser un simple consumidor d'energia a un possible productor", augurant la possibilitat que la població "confiï en l'empresa Reus Energia com a subministrador energètic".

Paraules clau:

Notícies relacionades