Back to top

Homenatge al "Reus de les sis copes"

El Museu Salvador Vilaseca de Reus acollirà des del 13 de gener fins al 19 de març l'exposició "El Reus de les sis copes. Joan Sabater i l'època daurada de l'hoquei reusenc".

Ara fa cinquanta anys l'hoquei patins de Reus estava en el millor període de la seva història. Era el moment del Reus de les sis copes, un conjunt liderat per Joan Sabater, per molts el millor jugador de la història. Aquell equip va guanyar sis copes d'Europa consecutives entre el 1967 i el 1972, però també Lligues i Copes. Mig segle després, l'exposició  "El Reus de les sis copes" vol retre homenatge a l'equip més important de l'esport reusenc.

En una entrevista al Cercle Central, el coordinador del projecte Xavi Guix creu que "a Reus tenim un deute amb aquesta generació". Assegura que, tot i no haver viscut aquell moment, "tothom et parla del Reus del 'Sabateret'. I penses que és una llàstima que això no se sàpiga". La figura de Joan Sabater és clau per entendre l'èxit d'aquell equip. L'historiador i comissari de l'exposició Joan Navais comenta que "el record viu de Sabater ha arribat fins als nostres dies", subratllant que "es tracta d'una icona. És un símbol del potencial que té". 

Navais també recorda que "sí que hi havia potencial amb la davantera formada entre Sabater i Vilallonga, però sense un bon porter com el Santi Garcia, o la defensa de Rabassa i l'altre germà Vilallonga, no haguessin arribat a tenir aquell èxit". Per tant, l'exposició "també és un homenatge, naturalment, a tot l'equip", conclou. 

Al Museu a partir del gener

Des del 13 de gener fins al 19 de març, el Museu Salvador Vilaseca acollirà l'exposició "El Reus de les sis copes. Joan Sabater i l'època daurada de l'hoquei reusenc". Una oportunitat per retre homenatge a una de les millors generacions de la història de l'hoquei patins.

sis copes

Paraules clau:

Notícies relacionades