Back to top

Identificats els autors de diversos actes vandàlics a Reus

Els autors, que malmeten la jardineria municipal i mobiliari urbà, estan vinculats a l'oci nocturn. Aquests actes vandàlics es repeteixen cada setmana

La Guàrdia Urbana té en marxa un dispositiu específic per a la prevenció i la identificació dels autors dels actes vandàlics vinculats a l’oci nocturn que cada cap de setmana malmeten la jardineria municipal i mobiliari urbà en carrers del centre de la ciutat.

L’Ordenança de Civisme de l’Ajuntament de Reus preveu sancions de fins a 600 euros per als responsables de danyar la jardineria pública de la ciutat. El passat 10 d’abril, agents de la policia municipal ja van identificar al carrer Major dos dels autors d’uns actes incívics que es repeteixen des de fa mesos.

Malmeten jardineria municipal

Entre l’1 de gener i el 17 d’abril d’enguany, l’Ajuntament de Reus ha destinat 7.600 euros en treballs de reparació de la jardineria municipal com a conseqüència d’actes de vandalisme vinculats a l’oci nocturn. Els incívics arranquen plantes de les jardineres municipals i les escampen per terra, el que obliga a l’Ajuntament a fer-se càrrec dels treballs de neteja i de reparació.

En aquest sentit, a la factura dels serveis de jardineria s’hi suma la dels treballs extraordinaris i d’urgència de neteja viària que obliguen a fer els actes de vandalisme.

Els danys es concentren sobretot als carrers del centre de la ciutat i els dies de més oferta d’oci nocturn, els dijous i els caps de setmana.

La Guàrdia Urbana fa un seguiment de les imatges enregistrades a través de les càmeres de videovigilància, i es mantenen contactes amb els empresaris del sector de l’oci nocturn i els comerciants dels carrers afectats.

L’Ordenança de Civisme prohibeix fer “qualsevol activitat que pugui deteriorar les zones verdes, danyar l'arbrat i les plantacions, de qualsevol manera. No es permet agafar flors, fruits o plantes, regar, podar o talar en pares, jardins o zones enjardinades d'ús públic, i trepitjar talussos, parterres o plantacions”.

Paraules clau:

Notícies relacionades