Back to top

Innovació i tendències agroalimentàries, al Hub Foodtech & Nutrition

El food design per adaptar els productes als nous consumidors, la proteïna alternativa d'algues o insectes, i els suplements a base de vegetals, han estat alguns dels temes destacats de la jornada.

El Hub Foodtech & Nutrition ha organitzat una nova jornada centrada en la innovació i les tendències del sector agroalimentari, moderada pel divulgador científic i tecnòleg alimentari, Mario Sánchez Rosagro i que ha comptat amb l’assistència d’uns 60 professionals d’empreses, startups i centres de recerca i investigació del territori.

Durant la jornada s’han donat a conèixer iniciatives de food design de la mà de Mariana Eidler, Food Design Lab Director (Elisava) i co-fundadora de Fork. Eidler, ha posat en valor el disseny de productes per adaptar-los a les necessitats dels nous consumidors, tant pel que fa al packaging, com a través d’iniciatives innovadores que permetin valoritzar el subproducte i/o millorar la seva aportació nutricional.

El canvi de paradigma pel que fa a la proteïna ha centrat la conversa entre Jordi Calbet, CEO de Iberinsect i Mario Muñoz, de Microalgae Lab, els quals treballen en aquest àmbit a través dels insectes i de les algues, amb la voluntat de trobar alternatives per cobrir la manca de proteïna animal actual.

De la seva banda, Miguel Angel Cubero CEO de Ingredalia, ha presentat el seu projecte, centrat en l’aprofitament del subproducte del bròcoli, per crear suplements amb un alt valor nutricional. Un model que és similar al que han exposat altres startups adherides al Hub Foodtech & Nutrition com Kensho i Biophenolics, i també Amar81, centrades en l’arròs, els vegetals i l’aigua de mar, respectivament.

La jornada ha finalitzat amb una presentació sobre la 'Recerca i transferència en l’àmbit del food sector a la URV' a càrrec de l’Àngels Luque, tècnica d’enllaç de la Unitat de Valorització de la FURV i Blanca Santotomás, Sales Manager NT Sensors (spinoff URV).

Paraules clau:

Notícies relacionades