Back to top

Inspeccions de la Guàrdia Civil als “Grow Shop” de la demarcació

Hi han participat un total de 50 agents i s'han inspeccionat 19 establiments, alguns d'ells a Reus i Cambrils

Durant el matí d'ahir dimecres 9 de novembre la Guàrdia Civil de Tarragona va dur a terme un total de 19 inspeccions administratives a establiments dedicats a la venda i cultiu de productes relacionats amb el cànnabis.

Els coneguts com a “Grow Shop's” són comerços que presten serveis d'assessorament, venda de llavors, il·luminació, fertilitzants, mesuradors de pH, equips de ventilació o armaris per al cultiu interior de plantes de Cannabis.

Aquest tipus de comerç està sotmès a diferent normativa relacionada amb certificació de llavors, sanitat vegetal i ús sostenible de productes fitosanitaris l'incompliment dels quals afavoreix les organitzacions criminals a l'hora de proveir-se de llavors i utensilis indispensables per a la il·lícita activitat del cultiu de marihuana.

50 efectius

A l'operatiu hi han intervingut 50 efectius de la Guàrdia Civil i han participat de manera coordinada diverses especialitats del cos amb competències a Catalunya com és la de Policia Judicial i Resguard i investigació Fiscal juntament amb efectius de suport de Seguretat Ciutadana.

Reus i Cambrils

Els establiments inspeccionats es trobaven als termes municipals de: Tarragona, Reus, Vila-seca, Valls, Torredembarra, Salou, el Vendrell, Cambrils, Calafell, Amposta i Tortosa.

Un cop finalitzades les inspeccions dels 19 locals s'han comptabilitzat 28 denúncies, 1 persona investigada, 203 esqueixos de marihuana, 35.199 llavors immobilitzades i 54 envasos de productes fitosanitaris immobilitzats.

Les sancions respecte a aquest tipus d'infraccions, segons siguin lleus, greus o molt greus, poden assolir des dels 300 euros fins als 3 milions d'euros.

La persona investigada a Salou se li imputa un delicte contra la salut pública pel cultiu i l'elaboració de droga pel qual s'han instruït diligències policials que seran posades a disposició de l'autoritat judicial.

Pel que fa a les infraccions que s'han localitzat estan relacionades amb la venda a granel de llavors i plantes de viver, amb sanitat vegetal per la venda de productes fitosanitaris sense autorització, i amb el control i certificació de llavors de plantes tèxtils i amb ús sostenible dels productes fitosanitaris.

Paraules clau:

Notícies relacionades