Back to top

Intervenen 450 grams d'SNUFF a l'Aeroport de Reus

L'SNUFF és un tabac que es pot esnifar o mastegar i la seva venda està prohibida a la Unió Europea

La Guàrdia Civil, a través dels seus Especialistes en Fiscal i Fronteres de l'Aeroport de Reus, va detectar a l'equipatge d'un passatger anglès dues bosses, de 225 grams cadascuna, amb una varietat de tabac il·legal, considerat de contraban. Es tractava d'SNUFF, un tabac sec processat de tal manera que es pot esnifar i que té una versió humida coneguda com a SNUS.

El SNUFF s'aconsegueix molent o polvoritzant parts seques de la planta del tabac, sobretot les fulles. Poques vegades, la Guàrdia Civil ha detectat SNUFF o la seva variant SNUS i mai a l'Aeroport de Reus.

Què és l'SNUS?

snuff

El SNUS és la variant humida del SNUFF. Habitualment es presenta a borses; el seu consum consisteix en l'absorció del tabac mastegant-ho o deixant-ho actuar a la boca, on per la saliva hi ha una transferència de nicotina fins al reg sanguini. Ambdues varietats són tipologies de tabac que estan prohibides a la Unió Europea, a excepció de Suècia, el seu país productor.

En aquest cas, l'SNUFF va ser intervingut pels agents de Fiscal i Fronteres, que van emplenar dues denúncies de caràcter administratiu, una per infracció a la L.O. 12/1995 de Repressió del Contraban, dirigida a la Duana de Tarragona i una altra a la Llei 28/2005 de mesures sanitàries davant del tabaquisme i reguladora de la venda, el subministrament, el consum i la publicitat dels productes del tabac, adreçada a la Comissió Nacional del Mercat del Tabac.

Paraules clau:

Notícies relacionades