Back to top

Investiguen possibles negligències en la detenció del pistoler de Tarragona

La investigació encara està oberta, després que la família d'Eugen Marin Sabau hagi reclamat revisar com es va procedir a la seva detenció.

En menys d'un mes farà dos anys que un veí d'Alcover de 45 anys va entrar a l'empresa de seguretat on treballava a Tarragona i va disparar contra tres dels seus excompanys de feina. En la seva fugida també carregava contra un agent dels Mossos d'Esquadra i posteriorment era neutralitzat pels agents del GEI.

Doncs bé, dos anys després la investigació continua oberta i la seva família ha presentat una querella al Jutjat de Reus, al·legant irregularitats en la seva detenció. A la denúncia ratifiquen que l'actuació per poder detenir-lo del cos policial va ser totalment desproporcionada i això va acabar comportant la seva tetraplegia i la consegüent eutanàsia.

Es tindran en compte més detalls de la detenció

La família assenyala que falta molta part de l'atestat per poder esclarir què va passar realment durant la seva detenció, com ara les explicacions que Eugen Marin Sabau va fer a la família i l'advocat durant els dies en els quals va estar conscient abans que se li apliqués l'eutanàsia. El jutge encarregat del cas, ja ha demanat tant l'informe del forense, com l'expedient administratiu de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya.

A més, s'investigarà l'actuació d'11 agents i es comptarà amb el testimoni de 4 agents més, l'inspector Francesc Moragues, cap de l'Àrea d'Investigació, i dos doctors de l'Hospital Vall d'Hebron i dos més de l'Hospital Bellvitge.

El conseller Elena defensa l'actuació dels agents

Per la seva banda, en ser preguntat pel cas, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra i l'ha titllat de "molt professionals"

Paraules clau:

Notícies relacionades