Back to top

La campanya de la grip s'estén als pobles

La campanya de la grip segueix endavant amb la voluntat d'assolir xifres de vacunació rècord, d'un 75% entre la població de risc i personal sanitari. Amb la voluntat d'arribar a aquesta cobertura, són diversos els municipis que com Reus, han habilitat espais més enllà dels CAP per vacunar a la població.

L'arribada de la tardor és sinònim de període de vacunació de la grip. Una malaltia estacional de la qual any rere any les administracions sanitàries recorden la importància de vacunar-se. Enguany, coincidint amb la pandèmia del coronavirus, els professionals del sector reiteren la necessitat d'estar previnguts davant d'aquesta malaltia. És per aquest motiu que s'ha iniciat una forta campanya de conscienciació que té com a objectiu arribar al 75% de la població de risc vacunada. Per facilitar-ho, s'han habilitat una sèrie d'espais per descongestionar els centres d'atenció primària.

Nous espais per vacunar-se

És el cas per exemple de Riudecols, que durant tota una jornada, va posar a disposició de personal mèdic la Casa de la Cultura, un espai públic on hi van passar més de 70 persones al llarg de tot el dia per vacunar-se. Habilitat tot seguint les mesures anti-covid, les infermeres del CAP Borges van encarregar-se d'aquesta tasca, centrada especialment en les persones majors de 65 anys i amb factors de risc. 
Segons Elena Taverna, directora de l'Atenció Primària de Cornudella i les Borges, la participació de la població ha estat alta, una dada que els esperança a l'hora de poder fer front a aquesta malaltia. Al CAP de les Borges, que inclou la zona de Riudecols, l'Aleixar, Alforja, Maspujols, Vilaplana, les Borges i l'Arbolí, hi ha 6.200 pacients assignats, dels quals 2.400 estan cridats a vacunar-se de la grip. La possibilitat de vacunar-se però, s'allargarà fins al mes de desembre als CAP de cada localitat, amb cita prèvia.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades