Back to top

"A la costa de Tarragona hi ha una acumulació de microplàstics que no existeix a Girona"

Les entitats ecologistes estan tirant endavant un procediment administratiu per demanar responsabilitats a les empreses que, segons diuen, tenen identificades i amb proves sobre el mal que fan al medi ambient

La situació a les platges del territori cada vegada és més preocupant a causa de la presència de pèl·lets i microplàstics. De fet, un estudi impulsat per entitats ecologistes del Camp de Tarragona des del 2018 apuntava que, en un sol metre quadrat, es poden arribar a acumular fins a 21.000 microplàstics

Jaume Folch, professor de bioquímica i biologia molecular de la URV, assegura que això és culpa de la mala gestió ambiental que fan algunes empreses de la indústria que hi ha instal·lades al territori. 

Per la seva banda, Good Karma Projects, de la mà d'entitats nacionals i internacionals, han iniciat un procediment administratiu per a reclamar responsabilitat ambiental a les empreses implicades. Unes empreses que, asseguren, tenen identificades i que, fins ara, no s'han implicat en la causa. 

La contaminació per microplàstics afecta l'ecosistema, és a dir, també als éssers humans. Els professionals de l'àmbit científic saben que aquests microorganismes provoquen greus problemes per a la salut, encara que falti molt per estudiar.

Paraules clau:

Notícies relacionades