Back to top

La CUP és acceptada com a acusació popular en el cas IQOXE

Els cupaires han presentat un escrit al jutjat demanant la còpia de tot l'expedient del cas.

La CUP ha fet públic aquest dilluns que la seva personació com a acusació popular en les tres peces del cas IQOXE, presentada fa nou mesos, ha estat finalment acceptada. La peça principal fa referència a l'explosió del passat 14 de gener del 2020 i les dues peces separades estan relacionades amb vessaments il·legals de residus al mar i amb la possessió d'un reactor que hauria estat modificat per part de l'empresa química.

La formació anticapitalista ha presentat un escrit al jutjat demanant la còpia de tot l'expedient del cas i considera l'anunci d'aquest dilluns com "una passa important per tal de reclamar les pertinents responsabilitats davant d'un dels desastres més fatídics al territori".

A més, els cupaires insisteixen que des del govern de la Generalitat no s'està treballant per a donar compliment en les conclusions de la Comissió d'Estudi de la Seguretat del Sector de la Petroquímica, sobretot pel que fa a endurir la normativa vigent en matèria de seguretat industrial interna i externa, i també en l'àmbit de seguretat laboral.

Paraules clau:

Notícies relacionades