Back to top

La CUP, en contra de les mesures del govern de Reus per la sequera

Els cupaires creuen que no es té en compte els territoris veïns que estan patint més les conseqüències de la sequera. També critiquen la manca d’inversió d’Aigües de Reus, tot i els seus beneficis.

La CUP de Reus va votar en contra de la proposta del govern local per tal de regular el consum i l’adquisició d’aigua per la sequera. El posicionament del partit és fomentar el reaprofitament de la depuradora de Reus, per tal de reduir l’extracció als pantans de Riudecanyes i Siurana. Un projecte que ja està previst i que regants i administracions reclamen a la Generalitat que abordi d’urgència.

Amb aquesta mesura creuen que les condicions d’altres municipis del Baix Camp o el Priorat milloraran. D’aquesta manera podran garantir la viabilitat del sector primari o l’espai del Delta de l’Ebre.

La impermeabilització del pantà de Guiamets o la millora en la gestió de l’embassament de Margalef són algunes de les propostes que aporta la CUP per tal de millorar la situació hidràulica que té el territori.

La formació també ha criticat la proposta d’augmentar les dessalinitzadores per la seva petjada ecològica i per la quantitat de residus que generarà. A més, ha demanat una major inversió a l’empresa pública Aigües de Reus, així com restriccions en sectors com la indústria, l’hostaleria o el turisme.

Paraules clau:

Notícies relacionades