Back to top

La CUP es posiciona en contra de les noves ordenances fiscals

Diuen que són uns replantejaments que no beneficien a les classes populars i que tenen molta lletra petita.

"Les modificacions de la vergonya", així és com a qualificat la CUP les modificacions de les ordenances replantejades pel govern municipal la setmana passada. Segons els cupaires, la bonificació del 95% de l'Impost d'Activitats Econòmiques per aquelles empreses que contractin un mínim de 25 treballadors i treballadores no beneficia a les classes populars i sospiten que les mesures estan pensades per afavorir a empreses concretes.

En aquest sentit, Marta Llorens, portaveu del grup municipal de la CUP  a la capital del Baix Camp ha recordat que "hi ha la projecció de l'establiment d'una gran superfície a la Sedera. Una gran superfície que pot tenir una xifra de negoci d'1 milió anual i que pot donar feina a 25 treballadores. Quines empreses poden donar feina també a 25 treballadors i treballadores?"

Per altra banda la Candidatura d'Unitat Popular també considera que la reforma fiscal no contribueix a l'accés equitatiu a l'habitatge. Diuen que la bonificació de l'Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres estan pensades en benefici de les grans constructores privades en detriment dels petits propietaris que tenen la voluntat de rehabilitar els seus edificis per destinar-los a lloguer social.

Llorens també ha afegit que "Hi ha unes mesures que no s'han planificat en absolut i que no s'han analitzat des de punts de vista com per exemple des de polítiques feministes a l'hora de la contractació de les treballadores d'aquestes empreses, tampoc s'han analitzat des d'una perspectiva mediambiental."

Marta Llorens de la CUP de Reus

Per tot plegat, la CUP votarà en contra d'aquestes modificacions al ple d'aquest divendres. De fet, el PSC ja va manifestar el seu posicionament en contra d'aquesta reforma en roda de premsa i Ciutadans ha criticat les noves mesures. Els dos partits consideren que la nova ordenança no beneficia ni a la ciutadania ni a les petites i mitjanes empreses.


kia

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades