Back to top

La CUP titlla d'alarmista l'anunci del tancament de l'ICASS

El partit porta el cas al plenari d'aquest divendres de l'Ajuntament de Reus carregant contra el govern català i contra l'Ajuntament per no haver explicat la situació de l'equipament a treballadors i usuaris.

La CUP carrega contra la Generalitat per anunciar el tancament de la residència de l'ICASS, la del passeig de Mata, abans de tenir un informe tècnic que així ho dicti. El partit independentista no entén que l'edifici hagi pogut superar inspeccions tècniques -l'última l'any 2022- si realment el seu estat no permet mantenir-lo obert.

Subratllen que fa anys que es parla del deplorable estat de l'equipament, però no s'ha fet res per arranjar-lo... De fet, Mònica Pàmies, portaveu del grup municipal de la CUP a Reus, assegura que "fa deu anys que es va posar sobre la taula el tancament de l'equipament" i posa en dubte que s'hagi fet res.

També critiquen que "si fa temps que se'n parla", ni l'opinió pública ni els treballadors ni els usuaris en sabessin res. Posen sobre la taula que al passeig de Mata hi ha 80 residents tot i haver-hi 120 places disponibles. És per això que alerten que, si se'ls trasllada, es perdran les 40 places públiques que fa temps que estan lliures, tot i haver-hi 140 persones en llista d'espera.

Si finalment es tanca, la CUP reclama que hi hagi condicions: que tots els usuaris vagin a un mateix centre, "per tal que no perdin el contacte entre ells" i que ho facin  també amb el mateix equip de professionals. 

Paraules clau:

Notícies relacionades