Back to top

El tancament de la residència de l'ICASS arriba a Barcelona

Treballadors, usuaris i famílies s'han concentrat a les portes del Parlament i s'han pogut reunir amb els Grups Parlamentaris del PSC, Esquerra, En Comú Podem i la CUP.

Un autobús amb 60 persones vinculades a la residència de l'ICASS de Reus ha viatjat aquest dijous des de la capital del Baix Camp i fins a Barcelona per concentrar-se en una manifestació general de defensa de les residències públiques de Tarragona que s'ha dut a terme a les portes del Parlament de Catalunya.

Tot plegat, en el cas de la residència reusenca, coincidint amb el fet que aquest divendres es compliran 15 dies des que la Generalitat de Catalunya anunciava tant a treballadors, com a sindicats, usuaris i famílies, el possible tancament d'aquesta infraestructura. 15 dies en els quals s'havia de presentar un informe que detallés les condicions reals amb les quals es troba l'equipament i que certifiqui si finalment la residència s'haurà de tancar per la insalubritat de l'edifici. Doncs bé, tot i que encara queden unes hores de marge, de moment aquest informe no s'ha presentat i treballadors del centre asseguren que cap tècnic ha passat aquests dies per poder-lo dur a terme.

A Barcelona, cap al migdia s'han pogut reunir amb els grups parlamentaris del PSC, dels Comuns i de la CUP per transmetre'ls les seves reivindicacions, i també s'han reunit amb Esquerra Republicana, per reclamar tant l'informe tècnic com una possible solució alternativa que no passi pel tancament.

De fet, al llarg d'aquests 15 dies s'han pronunciat diverses veus. Des de Canal Reus els explicàvem que la regidora de benestar social de l'Ajuntament de Reus, Anabel Martínez, assegurava que el consistori confiava que aquest informe tècnic pogués donar esperances de continuïtat. Tot i això, des del govern de Reus subratllen que no tenen competències sobre aquesta matèria sinó que el servei és responsabilitat de la Generalitat, i l'edifici del govern central.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades