Back to top

La depuradora de Cambrils vol deixar de fer pudor

Abans d'aquest estiu, la depuradora de Cambrils finalitzarà una sèrie de millores amb la que es pretén posar fi a la problemàtica de les olors. Fa anys que veïns dels barris perifèrics del municipi lamenten molèsties en períodes estivals i ara, s'ha aprovat un projecte d'un milió i mig d'euros per apostar per un nou sistema de depuració d'aigües.
depuradora

La depuradora de Cambrils vol deixar de fer pudor. Amb aquest objectiu, s'ha donat llum verda a un projecte que elimina la necessitat d'utilitzar oxigen líquid que reduís les olors de l'equipament. Es tracta d'un sistema que havia estat útil de forma puntual, però que segons Comaigua, necessitava una millora. Per aquest motiu, s'ha apostat per ampliar la capacitat d’aireació del reactor biològic. 

La idea és que els treballs per la implantació d'aquest nou sistema estiguin enllestits abans que comenci la temporada d'estiu i que permetin depurar el mateix volum d'aigües que es tracta actualment. Les obres són a càrrec de l'Agència Catalana de l'Aigua i que ascendeixen al milió i mig d'euros. Més concretament, es tracta d’1.424.034,06 d'euros (més IVA).

La depuradora de Cambrils porta més de dues dècades de funcionament i en els darrers anys, el veïnat de la perifèria del municipi ha lamentat en repetides ocasions les molèsties ocasionades per les males olors. Ara, amb aquesta millora, la companyia augura que aquesta problemàtica desapareixerà.

Notícies relacionades