Back to top

La Festa Major de Reus com a eina d'inclusió social

Els darrers anys, algunes entitats vinculades a la Festa Major de Reus han treballat amb cura i delicadesa la incorporació a les seves files de persones amb altres capacitats.

Fa anys que la Festa Major, més enllà de ser un tret festiu i cultural s'ha convertit en un motiu i un al·licient per integrar diversos tipus de col·lectius. En els darrers anys hi ha hagut entitats, com el Bou de Reus, que han volgut treballar amb una especial incidència la incorporació a la festa i a les activitats que organitzen de les persones amb altres capacitats.

Aquest cap de setmana, el cas de DJ Abadia a la Palma de Reus n'és un clar exemple. El Vermut Banyut va ser dirigit per un disc joquei amb paràlisi cerebral. Mònica Bellido assegura que "tots hem de tenir les mateixes oportunitats perquè tots tenim les mateixes capacitats". Assegura que "hem de permetre a tothom gaudir de la cultura i que tothom ens pugui fer gaudir de la cultura". 

De fet, el Bou no és l'única entitat que treballa aquest tipus d'integració. Hi ha col·lectius que fins i tot tenen comissions per treballar conjuntament i amb professionals aquest tipus de situacions. La voluntat és que la cultura sigui 100% integradora. Segons el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, "la cultura és imprescindible i és un element cohesionador de la nostra societat". Per això aplaudeix aquest tipus d'actituds integradores. Al final, el somriure de la canalla i els més grans veient la festa major no entén de discriminació.

Paraules clau:

Notícies relacionades