Back to top

La Fira de la Tomaca ofereix multitud de varietats d'aquesta hortalissa

Un total de 18 estands i més de mil visitants són les xifres de la tercera Fira de la Tomaca del Priorat, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Falset.

Objectius de la fira

Donar a conèixer els productes hortícoles del Priorat, amb la tomaca com a producte estrella, fomentar-ne la producció i el consum, especialment en els allotjaments turístics i la restauració, i vetllar per la recuperació de les varietats tradicionals. Aquests són els principals objectius de la Fira de la Tomaca del Priorat, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la plaça del Celler Cooperatiu de Falset.

Orígens de la fira

El que va motivar realment la creació d'aquest esdeveniment va ser l'interès patent que hi havia a la comarca per l'horticultura, on de forma espontània i a nivell d'aficionats ja s'organitzaven tastos i intercanvis de llavors. A partir d'aquí es va contactar amb associacions com la Safranòria, que vetlla per la conservació de varietats tradicionals, i amb diversos productors de proximitat, i es va impulsar la fira, que va néixer l'any 2019.

Què s'hi troba a la fira?

En aquesta fira s'hi poden comprar i degustar productes tradicionals de proximitat, adquirir-hi llavors per poder plantar a l'hort, o conèixer productors i associacions que vetllen per conservar varietats que s'estan perdent. També hi ha exposades multitud de varietats per conèixer-les de ben a prop, varietats que, sovint, són difícils de trobar.

productors de tomàquets

 

Paraules clau:

Notícies relacionades