Back to top

La incertesa marca l'inici de la temporada turística

A les portes de l'estiu no se sap quina circulació hi haurà a Europa i el sector turístic necessita dels visitants estrangers per sobreviure.

L'esperança i la incertesa es barregen a bona part dels hotels de la Costa Daurada. Durant el mes de maig, en un any normal, els establiments comencen a treballar amb intensitat, a les portes d'una temporada alta que s'allarga fins a principis d'octubre. Són els mesos on el sector turístic fa el gruix del calaix. 

Aquest 2021 havia de ser l'any de la recuperació de la crisi econòmica derivada de la pandèmia. L'any passat, amb un estiu amb restriccions encara contingudes, l'activitat turística va caure d'un 70%, abocant al sector a visualitzar el 2021 com la panacea. I de moment, aquest estiu es mantenen bona part de les incerteses. 

La necessitat del turisme estranger

Juan Antonio Duro, catedràtic d'Economia de la URV, assegura que la Costa Daurada tal i com l'entenem "no seria viable sense la presència del turisme estranger", que segons el propi sector representa més del 50% dels clients. Els britànics són un dels mercats principals, però també francesos i rusos. 

El mercat britànic s'obrirà a partir del 17 de maig

El Regne Unit ja ha assegurat que fent ús d'un semàfor de confiança, permetrà el turisme arreu. L'estat espanyol, de moment, estaria ubicat en un color taronja, pel que els visitants que volguessin venir haurien de fer quarantena quan tornessin a casa seva. Amb tot, s'espera que abans d'acabar el mes de maig es pugui canviar el color del país a verd, cosa que permetria venir sense haver de fer cap estada aïllada. 

Una possibilitat per donar cobertura a la mobilitat seria el passaport de vacunació. Xavier Guàrdia, portaveu de la FEHT, assegura que aquest salconduit sanitari "no pot ser exclusiu" i que caldria que tingués diverses formes per garantir que tothom que vulgui pugui viatjar, fent-se les proves que es consideri oportunes. 


optiques visio

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades