Back to top

La loteria, joc social o ludopatia?

Els experts alerten de la fina línia que separa el joc social del joc patològic que actualment afecta quasi un 1% de la població en general.

Durant els últims dies, s'han vist llargues cues per comprar números de la loteria a la Pastoreta. I és que Reus ha estat afortunada durant dos anys seguits amb el primer premi de la Loteria de Nadal. Enguany, la sort també ha acompanyat els reusencs amb el tercer premi de la Grossa de Cap d'Any. S'ha comprovat que l'esperança de les persones augmenta considerablement als llocs que han estat agraciats amb algun que altre premi. 

Un 1% de la població pateix trastorn del joc

Cal anar amb compte i diferenciar el joc social del joc patològic. Els sortejos de gran format com la loteria de Nadal, la Grossa i el Nen estan ben acceptats dins la nostra societat tot i que pot suposar un alicient per aquelles persones amb ludopatia. De fet, quasi un 1% de la població en general pateix aquest trastorn del joc. Per no passar aquesta fina línia, el psicòleg clínic del Servei d'Addiccions i Salut Mental i membre del Col•legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Jaume Descarrega, recomana posar en alça la il•lusió de compartir per damunt del valor econòmic del premi.

Què poden fer els familiars dels qui ho pateixen?

La ludopatia genera un deteriorament i malestar en la vida dels qui ho pateixen, per la qual cosa els psicòlegs experts en aquest camp aconsellen les famílies dels pacients que evitin retrets i que observin si la persona n'és conscient o no per començar el tractament adequat.

Paraules clau:

Notícies relacionades