Back to top

La mort esportiva del CF Reus ha arribat

Al Club de Futbol Reus Deportiu li queden 24 hores justes per a inscriure els jugadors disponibles. Demà finalitza el termini en què el club havia d'ingressar els 220.000 euros de deute exigits per la RFEF per poder competir.
Imatge corporativa del CF Reus

El dia que tot aficionat temia ha arribat. El Reus no té, 24 h abans del termini definitiu, cap equip federat per poder competir, el que es tradueix amb la mort esportiva del club.

L'administrador concursal, David López, va exigir a Clifton Onolfo arribar a un acord amb els inversors reusencs proposats per David Peña, exadvocat de l'americà, abans de les 13h del dijous 5 de setembre. Uns diners que mai han arribat, i que haurien proporcionat els més de 220.000 euros necessaris per poder competir.

Demà doncs no es disputarà el partit de la Jornada 2 entre els roig-i-negres i el Vilafranca FC, i d'aquesta manera el Club de Futbol Reus Deportiu quedarà expulsat de la competició. Només la Fundació Futbol Base Reus seguirà mantenint viva l'entitat. Això, si Onolfo no paga abans d'aquesta nit i tramita totes les llicències a contrarellotge. Un fet a hores d'ara improbable. 

Clifton Onolfo

El jutge mercantil no accepta suspendre la Tercera Divisió

Fernando Arujo, especialista concursal de Peña, va sol·licitar al jutge mercantil ajornar els partits del CF Reus fins al 28 de setembre per tal de guanyar temps i obtenir els 220.000 euros, una concessió que el lletrat no ha aprovat. Així doncs, es denega per segona vegada l'auxili judicial al CF Reus per tal que l'entitat pugui competir sense liquidar el deute reconegut per la Comissió Mixta amb els futbolistes del filial.

I ara, què?

De moment, la SAD no pot morir. Sí que ho farà esportivament, però l'administrador concursal no pot procedir a la liquidació per impediment legal. Tot i no tenir ni primer equip ni filial, la base encara segueix sent un actiu del club. D'aquesta manera, fins que no s'arribi a una segona fase del concurs de creditors, l'anomenada "fase conveni", el CF Reus no pot morir del tot. En aquesta etapa, si l'administrador no veu la possibilitat que el club sigui rentable, es procedirà al pas final, la liquidació, mitjançant un acord entre soci i creditor.

Què passarà doncs amb la Fundació?

Fundació Futbol Base Reus

La Fundació Futbol Base Reus se salvarà. Els seus creadors van firmar un contracte de cessió, i encara que el club es liquidés, l'any vinent podrien continuar competint sota el nom que els empara. Conservaria les categories i no desapareixeria, així els hi ha assegurat la Federació Catalana de Futbol.

Notícies relacionades