Back to top

La Mussara, llegendes d'un poble abandonat

Descobrim d'on provenen totes les històries misterioses que envolten aquest indret de les Muntanyes de Prades.

La Mussara sempre ha estat un indret ple de llegendes i històries. Algunes diuen que és un poble fantasma, d'altres que hi ha una pedra que és un portal a una altra dimensió, inclús que s'hi han observat OVNIS. Però, que hi ha de veritat en tot plegat?

Santi García, impulsor del blog Camino con Santiago, és coneixedor de totes aquestes històries. Ara bé, sempre intenta trobar una explicació documentada històricament a tots els fets que aquest indret idíl·lic presenta.


Algunes d'aquestes històries es basen en, per exemple Pàmies i Borràs, un guerriller carlista que va morir i va ser enterrat a la Mussara. Els misteris també es basen en la desaparició d'un boletaire als anys 90, i el fet que el poble fos abandonat als anys 60, també alimenta els misteris i la màgia del lloc.

La història que més coneix la gent és la suposada pedra hexagonal que si la saltes, et porta a una altra dimensió, un altre poble anomenat la Vila del Sis. De fet, aquest és el títol d'una novel·la que parla d'un poble abandonat de les Muntanyes de Prades, anomenada la Viladencís i que en ella hi viu un dimoni.

En aquest sentit, Santi García explica que "la gent d'aquí va marxar d'aquí per raons molt menys romàntiques i no per aquestes històries de fantasmes".

Descobreix tots els Secrets de Reus


Amb el suport de VIRGINIAS

Paraules clau:

Notícies relacionades