Back to top

La neu deixa sense llum diversos pobles del Priorat

A la Regió d'Emergències de Tarragona, els Bombers de la Generalitat ja han fet 17 actuacions durant l'episodi de nevades d'aquest cap de setmana

Continuen els efectes del temporal Filomena i el territori es lleva més emblanquinat que ahir. Les nevades s'han reactivat sobretot a Tarragona i Lleida. Des d'aquesta nit i fins ben entrat el dia, diversos abonats de pobles del Priorat s'han quedat sense llum per un tall en el subministrament elèctric, com ara Falset o la Bisbal de Falset. També han tingut problemes amb la telefonia

Els Bombers de la Generalitat han fet 17 actuacions a la Regió d'Emergències de Tarragona en aquest episodi de nevades. En el conjunt de Catalunya, han estat 266.

Les nevades no cessen. A Prades el gruix de neu acumulada ja és de 60 centímetres, mentre que al Priorat ja se superen els 25 centímetres en molts indrets. A Falset, tenen de moment 48 centímetres de neu acumulada. Alguns municipis estan incomunicats i a l'espera dels serveis llevaneus perquè, tot i que ja han passat en algun moment del cap de setmana, la neu no afluixa aquest diumenge al matí. Els veïns a Prades asseguren que és una de les nevades més fortes que han viscut en els últims 25 anys.

Tot i així, a mesura que passin les hores el temporal Filomena ha d'anar a la baixa.

catalunya neu

Creixen les afectacions a les carreteres

També es mantenen les afectacions a les carreteres. Aquest diumenge hi ha fins a quatre calçades tallades a Falset (T-710), Porrera (TP-7402) i l'Albiol (TV-7026), i al tram de la C-44 entre Vandellòs-Tivissa. 14 vies més a les comarques del Baix Camp i Priorat mantenen l'obligatorietat de l'ús de cadenes.

Les autoritats responsables del trànsit a Catalunya recorden que cal restringir la mobilitat i consultar l'estat de les carreteres abans de sortir de casa, en el cas dels desplaçaments essencial.

Pel que fa al trànsit, es manté la restricció de circulació als vehicles pesants de més de 7,5 tones per totes les carreretes catalanes excepte els serveis essencials. 

Afectacions ferroviàries

Aquest matí de diumenge continua suspesa la circulació de Renfe en la línia R15, entre Reus i Ribarroja, i també les línies R13 i R14, entre Lleida i la Plana-Picamoixons.

L'Ave i la Llarga Distància des de Barcelona cap a Madrid també estan sense servei.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades