Back to top

La nova normalitat: mascareta i un metre i mig de distància

El Consell de Ministres regula la nova normalitat: La Generalitat gestionarà la darrera fase de la desescalada, un cop acabi l'estat d'alarma, hi haurà obligació de dur mascareta sempre que no es pugui garantir la distància de seguretat.
Nova normalitat

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts com serà la nova normalitat. I a grans trets, el que s'ha aprovat és la obligatorietat de dur la mascareta i una nova distància de seguretat, de un metre i mig, entre les persones.

És una de les principals novetats, de fet, la distància interpersonal, fruit de l'acord amb Ciutadans del govern espanyol. Aquesta nova normalitat estarà en vigor fins que hi hagi un tractament o una vacuna contra el virus.

La sanció per no portar la mascareta

Aquelles persones que no portin mascareta als espais obligatoris, com el transport públic o que ho facin on no es pot garantir la distància interpersonal, se'ls multarà amb 100 euros. A més, en aquells mitjans de transport de llarg recorregut, caldrà mantenir un registre dels passatgers durant setmanes per, en cas que es detecti un cas, es pugui localitzar ràpidament les persones amb qui  ha estat en contacte. La Generalitat serà qui gestionarà aquesta nova fase de la desescalada.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades