Back to top

La pagesia reclama un millor etiquetatge dels productes

La gran quantitat de gestions administratives catalanes han portat els pagesos a encapçalar un seguit de mobilitzacions que encara s'han d'allargar més dies.

L'excés de burocràcia, que creixerà amb l'aprovació de la PAC Verda europea, els baixos preus dels productes de proximitat i la mala gestió de l'aigua en sequera han portat la pagesia a sortir als carrers. Aquests dies, milers de tractors han frenat l'arribada de mercaderies a Catalunya, a través de diverses carreteres, com a reivindicació de la falta d'una legislació ferma. Uns límits dirigits als productes de la resta de països, que permetin que les matèries de proximitat siguin més accessibles per als usuaris.

Segons Unió de Pagesos, aquest canvi és responsabilitat de les institucions, però la ciutadania també n'ha de ser conscient. És per això que, des de la pagesia, creuen que s'ha de treballar en una millora de l'etiquetatge dels productes.

Pel que fa a les mobilitzacions, el pròxim 21 de febrer hi ha prevista una tractorada fins a Madrid i, de cara a la darrera setmana de febrer, volen reivindicar-se en els principals centres logístics catalans, els quals veuen com el seu segon enemic principal.

Què n'opinen els reusencs?

Precisament, per conèixer quin efecte estan tenint aquestes protestes en la ciutadania del nostre territori, des de Canal Reus hem volgut sortir al carrer a preguntar als reusencs i reusenques que n'opinen de tot plegat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades