Back to top

Els pagesos del Camp de Tarragona tallen l'entrada al Port

Des de primera hora del matí, pagesos d'arreu del Camp de Tarragona han sortit en direcció al Morell per arribar fins al Port de Tarragona, on es trobaran amb els de les Terres de l'Ebre, que hi arribaran per l'AP-7

Nova jornada de mobilitzacions del sector de la pagesia arreu del país. Després que la setmana passada bloquegessin bona part de les carreteres catalanes per arribar fins al Parlament, aquest dimarts, 13 de febrer, han organitzat noves marxes lentes per bloquejar els principals punts de distribució del país. 

Protestes al Port de Tarragona

Des de primera hora del matí, centenars de pagesos s'han mobilitzat des d'arreu del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i la plana de Lleida per a tallar l'entrada al Port de Tarragona. Mossos d'Esquadra han comptabilitzat, en les seves primeres estimacions, uns 500 tractors. 

A casa nostra, la pagesia ha organitzat una marxa lenta cap al Port de Tarragona des de primera hora del matí. Així doncs, pagesos d'arreu del Camp de Tarragona (principalment de l'Alt Camp, del Baix Camp i del Priorat) s'han trobat al Morell per arribar fins al Port. D'altra banda, els de les Terres de l'Ebre han arribat per l'AP-7 i s'han trobat amb la resta de tractors directament al Port. 

Els pagesos continuen les reclamacions que la setmana passada, al voltant de la mala gestió de l'aigua en època de sequera, l'excés de burocràcia al sector i també la falta de duresa pel que fa a la legislació d'importació de productes agroalimentaris que fan que tinguin competència deslleial. Precisament, apunten al Port de Tarragona com una porta d'entrada de totes aquestes mercaderies, i per aquest mateix motiu han escollit aquest punt de manifestació.

El Port es defensa

Per la seva banda, des del Port de Tarragona s'han defensat i asseguren que totes les importacions que arriben a Catalunya a través d'aquesta infraestructura no suposen cap inconvenient o competència deslleial per la pagesia del territori.

Afectacions a la resta de Catalunya

Pel que fa als altres punts del país, a Barcelona, els pagesos han bloquejat Mercabarna i a Girona han organitzat diversos talls de carretera a la comarca de l'Alt Empordà, concretament, han tallat l'N-2 i l'AP-7 a l'altura de Pontós. 

Aquests dimecres, el sector de la pagesia es reunirà amb el Departament de Treball per negociar totes aquestes millores que reclamen i asseguren que si no arriben a un acord, no dubtaran a anar a Barcelona i estar-s'hi els dies que faci falta. 

Connexió en directe

Paraules clau:

Notícies relacionades