Back to top

La pandèmia ha truncat la rehabilitació dels malalts mentals

Des de l'Institut Pere Mata expliquen que aquest 2020 ha estat un any difícil per a totes aquelles persones que pateixen una malaltia mental. Aquest dissabte 10 d'octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental.

Des de l'inici de la pandèmia, les persones ingressades a la Unitat de Rehabilitació Hospitalària de l'Institut Pere Mata no poden sortir esporàdicament a l'exterior com ho feien abans. Això ha comportat que els pacients no puguin reincorporar-se laboralment o socialment al món exterior, per la qual cosa, el seu procés de rehabilitació ha quedat estancat.

Sentiments de solitud i abandonament

Els professionals del centre admeten que la Covid-19 ha estat un cop difícil pels malalts mentals ingressats. La majoria d'ells han viscut moments de solitud i de por a ser oblidats pels seus familiars. La nova normalitat ha comportat que els pacients es comuniquin amb les seves famílies a través de videotrucades i visites d'allò més reduïdes.

cartell carbasses

Nous ingressos de pacients donats d'alta

El centre també ha presenciat com alguns pacients que ja feia anys que estaven donats d'alta i estables han tornat a recaure. Això té a veure amb aquest truncament de la rehabilitació i la parada general que ha provocat el confinament. En aquest sentit, la Unitat ha rebut nous ingressos d'antics pacients. Els professionals alerten de la importància de tenir en compte la salut mental en un moment en què una de cada quatre persones pateix un problema de salut mental al llarg de la seva vida.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades