Back to top

La Plaça del Mercadal recorda l'1 d'octubre

La concentració, convocada per L'Assemblea Nacional Catalana, ha reunit més de 300 persones a la plaça del Mercadal

“1 d’octubre, ni oblit ni perdó” ha estat un dels càntics que més s’han escoltat a la Plaça Mercadal aquest dimecres al vespre. Tres anys després dels fets de l'1 d'octubre, els independentistes han volgut recordar el referèndum d'autodeterminació del 2017 celebrat a Catalunya i condemnar la violència policial, així com la deriva de la justícia espanyola en els darrers anys. 

Més de 300 persones s'han concentrat davant de l'ajuntament reusenc en un acte que ha contat amb diversos parlaments, alguns d'ells presencials i d'altres projectats en una pantalla gegant.

"Ho tornarem a fer"

jordi pesarrodona

Un dels parlaments més destacats ha estat el del pallassó i polític Jordi Pesarrodona, inhabilitat per desobediencia arran dels fets del referèndum. Pesarrodona  ha remarcat la necessitat d'implementar la República Catalana després de les properes eleccions. La mare d'Anna Gabriel, actualment a Suïssa, ha fet arribar un missatge gravat als assistents. Després de diversos parlaments s'ha llegit el manifest nacional de l'ANC i el cant dels Segadors ha posat el punt i final a l'acte.

Causes pendents

Salvador Batlle, president de l'Associació d'Advocats Voluntaris de l'1 d'Octubre, ha vingut a explicar en quin punt es troben totes les causes obertes pels fets relacionats amb el referèndum de l'1 d'octubre.

Paraules clau:

Notícies relacionades